Çine Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çine Ziraat Odası > Haberler > Başkan Eşiyok: Beklentinin altında ama mutlu etti

Başkan Eşiyok: Beklentinin altında ama mutlu etti

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Et ve Süt Kurumu (ESK), büyükbaş hayvan alım fiyatlarında değişikliğe giderek yapmış olduğu 2 liralık zammı değerlendirdi. Eşiyok, zammın talep edilen beklentinin altında olmasına rağmen mutlu ettiğini ifade etti. 

ESK tarafından büyükbaş hayvan alım fiyatları güncellenirken, bütün randıman gruplarında, karkas et alım fiyatlarında da artış gerçekleştirildi. Buna göre, büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 lira artış yapıldı. Alım fiyatı, ithal hayvanda kilogram başına 29 liradan 31 liraya, yerli hayvanda ise 30 liradan 32 liraya çıkarıldı. Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, zammı değerlendirirken, "2 liralık zam beklentimizin altında ama mutlu etti" dedi. 

"BİR NEBZE RAHATLATACAK"

Eşiyok, "Uzun süredir hayvan üreticisinin beklediği zam nihayet gerçekleştirildi. Yeterli mi hayır ama Kurban Bayramı önü bir nebze de olsa iyileştirici bir zam oldu. Maliyetler yüksek. Yem fiyatlarındaki artış üreticiyi elindeki hayvanı satmaya kadar götürüyordu. Besiciler uzun bir süredir yüksek maliyetler ve düşük satış fiyatları arasında sıkışıp kaldıklarını ve zarar ettiklerini dile getiriyordu. Yem maliyetleri karşılayamıyoruz. Gelir maliyetlerin altında kaldığı için üretim ciddi anlamda azaldı. Kurdaki gelişmeler ve yem fiyatlarındaki artışlar bizi ciddi olarak zorladı. 2 liralık zam beklentinin yine altında ancak yinede mutlu etti. ESK'nin bu kararı da üreticiyi bir nebze rahatlatacak." şeklinde konuştu.